DE MACBOOK HOE TE KIEZEN

Indien je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een MacBook, heb je tegenwoordig de keuze tussen drie verschillende soorten MacBooks. Op dit moment heb je de MacBook, de MacBook Air en de MacBook Pro. Van alle drie de soorten MacBooks zijn er twee varianten. De oude MacBook (zonder retina-display) is echter niet meer aan te raden. Hierdoor zijn er eigenlijk nog maar vijf varianten.Om een goede keuze te kunnen maken tussen de verschillende MacBooks is het verstandig om te kijken naar de specificaties en de manier waarop jij de Macbook wilt gebruiken.

De MacBook

De ‘normale’ MacBook is voorzien van 256 GB opslagcapaciteit en heeft een werkgeheugen van 8 GB. Op basis van de opslag en werkgeheugen is deze te vergelijken met de MacBook Pro, ware het niet dat de MacBook een stuk sneller is dan deze ‘normale’ MacBook. De accu van deze MacBook houdt het gemiddeld 9 tot 10 uur lang uit. Deze MacBook heeft een instapprijs van €1449. Dit is een prima laptop voor alledaagse bezigheden. Op basis daarvan is het verschil tussen de MacBook en Macbook Pro niet te merken. Het enige verschil is dat de Macbook Air & MacBook Pro iets sneller zullen zijn in het opstarten. Deze MacBook is daarnaast voorzien van een Retina-scherm. Dit scherm is tevens te vinden in de varianten van de MacBook Pro.

De MacBook Air

Een groot voordeel van de MacBook Air is de prijs. De instapprijs is voor de 11-inch MacBook Air €999 en voor de 13-inch MacBook Air €1099. Als aanrader wordt er altijd gezegd dat het verstandig is om beide modellen in de winkel uit te proberen alvorens over te gaan tot aankoop. Op basis van die ervaring in de winkel is het namelijk het makkelijkst kiezen welk formaat het best bij jou als persoon past. Zowel de 11- als de 13-inch MacBook Air heeft een opslagcapaciteit van 128GB en hebben beide een werkgeheugen van 4GB. Er zit echter wel een verschil in de accuduur. De accu van de 11-inch MacBook Air gaat namelijk 9 – 10 uur mee, die van de 13-inch MacBook Air gaat gemiddeld 12 uur lang mee.

De MacBook Pro

De MacBook Pro is, zoals de titel al doet vermoeden, de beste van de drie. Met een instapprijs van €1449 voor de 13-inch versie en €2249 voor de 15-inch versie is het daarnaast ook de duurste MacBook (de ‘normale’ MacBook heeft wel dezelfde instapprijs als de 13-inch versie). Het grootste pluspunt van de MacBook Pro zijn de processoren. Zowel de MacBook als de MacBook Air kunnen niet vergeleken worden met wat de processoren van de MacBook Pro aankunnen. Enig nadeel van deze betere processoren is het gewicht dat het met zich mee brengt. De accuduur verschilt per versie. De accu van de 13-inch MacBook Pro gaat 10-12 uur mee en de accuduur van de 15-inch MacBook Pro gaat gemiddeld 9 uur mee.

Een van de grootste voordelen van alle MacBooks is de uitstraling die ze hebben. Om deze reden is het verstandig om deze ook te beschermen tegen eventuele krassen. Hierdoor is het verstandig om bijvoorbeeld een MacBook case aan te schaffen. Deze beschermt de MacBook en houdt deze in goede staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *