Zakelijk glasvezel, wat is het en hoe kan het van meerwaarde zijn voor je bedrijf?

 

Zakelijk glasvezel, je zult er vast wel eens van gehoord hebben. Maar wat is het precies en hoe kan glasvezel internet van nut zijn voor jouw bedrijf? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

Hoe werkt het precies?

Om deze vragen goed te kunnen beantwoorden, gaan we eerst terug naar de basis. Glasvezel is een vezel gemaakt van twee soorten glas die aan elkaar zijn gesmolten. Ter vergelijking, een glasvezel is ongeveer net zo dun als een mensenhaar.  Over elke afzonderlijke glasvezel kan een lichtsignaal in een uniek patroon worden verzonden. Door al deze unieke patronen te bundelen in een glasvezelkabel, ontstaat er een unieke code welke garant staat voor een stukje data. Het is vergelijkbaar met een morsecode, uitgezonden met behulp van de lichtsignalen.

De voornaamste populariteit heeft glasvezel internet te danken aan de enorme snelheid waarmee de data verzonden kan worden. Deze snelheid wordt uitgedrukt in ‘bit-rate’ en aangeduid als bits per seconde. Met bijvoorbeeld een bitrate van 1 gigabit is het mogelijk om binnen één seconde de tekst van meer dan honderd boeken te versturen.

Waarom zakelijk glasvezel?

Maar de snelheid van glasvezel internet is niet de enige reden waarom deze vorm van internet het allang heeft gewonnen van bijvoorbeeld kabelinternet of ADSL. Naast de veel hogere datatransmissie snelheden zijn ook de materiaalkosten en installatiekosten laag en is glasvezel internet ongevoelig voor elektromagnetische stoorvelden. Om deze redenen is glasvezel ook interessant om te gebruiken als zakelijk internet voor bedrijven. Door de lage materiaal- en installatiekosten is het voor bijna ieder bedrijf mogelijk over te stappen op glasvezel internet en gebruik te maken van de mogelijkheden om supersnel data te verzenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *