GOEDKOOP MOBIEL BELLEN MET EEN ABONNEMENT OF PREPAID KAART

Hoe kun je het goedkoopst mobiel bellen, met een abonnement of met ene prepaid kaart? Velen vragen zich dat af, maar op deze vraag is niet zo gemakkelijk een antwoord te geven. Het hangt van verschillende factoren af, niet in het minst van je belgedrag.

Verschillende mogelijkheden
Goedkoop mobiel bellen is niet bij iedereen hetzelfde. Zo heb je de keuze tussen een vast en een flexibel abonnement, een sim only kaart of een prepaid kaart. Vergelijken is ook hier de boodschap. Dat doet je relatief veel geld besparen. Vergelijk ook hier geen appelen met citroenen maar gelijkaardige diensten.

Abonnement in combinatie met smartphone
Steeds meer providers bieden een leuke smartphone in combinatie met een abonnement aan. In dit geval moet je de verschillende aanbiedingen nog meer met elkaar vergelijken. Dat is vaak erg aanlokkelijk. Een splinternieuwe smartphone wordt zo goed als gratis weggegeven. Bedenk dat gratis nooit écht gratis is. Je betaalt je nieuwe smartphone met een duurder abonnement die je in de meeste gevallen niet eens nodig hebt. Je betaalt je nieuwe smartphone meestal met een verdoken lening bij je provider, maar dan zonder BKR-toets en dat kan voor sommigen een voordeel zijn.

Goedkoop mobiel bellen met abonnement
Mobiele abonnementen lopen over minimum 1 en meestal over 2 jaar. Bij een abonnement in combinatie met een nieuwe smartphone betaal je maandelijks een klein bedrag extra om je ‘gratis’ mobieltje gedurende de duur van je abonnement te betalen. Een nieuwe smartphone is zonder een abonnement voor de meesten onbetaalbaar. Een smartphone in combinatie met een abonnement is dan voor velen een alternatief. Als je zo’n overeenkomst met een provider afsluit, ga je best eerst na hoe lang het abonnement loopt, hoeveel belminuten of sms’jes in het abonnement zijn inbegrepen. Vergelijk daarbij alle aanbiedingen van de verschillende providers.

Goedkoop mobiel bellen met een prepaid kaart
Bij mobiel bellen met een prepaid kaart geniet je van maximale vrijheid. Je koopt een telefoonkaart bij een provider en wanneer je tegoed is opgebruikt kun je je kaart opwaarderen met een aantal minuten. Op deze manier heb je je verbruik onder controle. Je bepaalt zelf wat je maandelijks aan mobiel bellen uitgeeft. Geef je de voorkeur aan deze manier van mobiel bellen? Kies dan een simlockvrije GSM of smartphone. Vind je na verloop van tijd een goedkopere prepaid formule, dan kun je een nieuwe simkaart kopen. Voor wie met zijn smartphone vooral beschikbaar wilt zijn, is mobiel bellen met een prepaidkaart een uitstekende keuze. Dat is ook zo als je slechts sporadisch belt. Beschik je al over een GSM of smartphone? Dan is een sim only abonnement een goede oplossing nemen.

De beste keuze om goedkoop mobiel te bellen
Bel en sms je veel? Kies dan voor een mobiel abonnement kunt kiezen. Ga daarbij na of je niet gebruikte belminuten kunt meenemen naar de volgende maand een volgende maand. Kies je voor een abonnement aan een vast bedrag of voor het aantal belminuten en hoeveel kost het als je meer belt dan toegelaten in je gekozen bundel?

Abonnement of prepaid?
Of een abonnement of een prepaid kaart de goedkoopste manier van mobiel bellen is, hangt van verschillende factoren af. Vergelijk de verschillende aanbiedingen en kies er diegene uit die het best bij je belgedrag en je budget past.

Internet en alles wat er maar van ver of van dichtbij mee te maken heeft is mijn grote passie. Dat leidde tot de geboorte van deze blog waarmee ik in de eerste plaats minder ervaren internetgebruikers zoveel mogelijk betrouwbare informatie wil verschaffen om het internet op een veilige manier te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *